En konstig dag. Har inte hänt så mycket.

Jag har inte gjort så mycket mer än skrivit vidare på min bok. Ska hem imorgon, en vecka. Ska göra min VFU på österängskolan. Roligt:) Har inte orkat läsa kurslitteratur. Nej, nu ska jag fortsätta läsa och skriva:)

Vi ses
Hampus

Har varit trött hela dagen

Idag har jag haft föreläsning om kulturpolitiken i Sverige, dåtid och nutid. Låter tråkigt, om jag varit pigg, skulle det säkerligen varit roligt. Har känt mig krasslig. Säkert en förskylning på ingång. Annars har jag läst kurslitteratur.

Ledig imorgon!

Men det blir väl plugg.

Sen skriver jag förmodligen några sidor eller något kapitel i Bill Sanch och kyrkotrollkarlarna. Boken börjar forma sig. Känner mig väldigt nöjd än så länge. Lägger ner mer jobb på språket. En viktig del i en bok. Nej, nu ska jag nog skriva en sida eller två. Är mitten av boken, nästan.


Ha det bra där ute!


Hampus
Student vid Växjö Universitet

Fyra dagar sedan. Fortfarande osannolikt.

Det är fyra dagar sedan Alexandra avled i en bilolycka. Jag ska bara klargöra att jag inte kände henne. Men man känner ändå för att en sådan ung dör, men även för föräldrarna och de runt omkring. Jag skulle gärna vilja bilda en förening för de utsatta men även de andra. Det är många som blir drabbade. Föräldrar som mister sin dotter/son, och egentligen hade de inte behövt hända. Hur kommer föräldrarna kunna fortsätta? Ungdomarna, föraren i bilen som körde, hur kan man leva med sig själv. Jag själv hade inte klarat det, om jag inte visste att min familj ställer upp, som jag vet att de hade gjort. Familjen är väldigt viktig. Hoppas att allt reder ut sig.

För varje kommentar som görs här är till minne för Alexandra , men även andra som mister livet i trafiken varje dag, varje sekund.

Hampus

Det här blogginlägget tillägnas till den tjej som avled i Hanaskog

Det är inlägget är väldigt speciellt, det handlar inte om mig eller min bok, utan om en fruktansvärd tragedi i Hanaskog i fredags kväll. En förare och fyra andra satt i bilen när den fick sladd och körde in i ett träd. Man kan prata hit och ditt om vems fel det var, det ska inte jag göra, eftersom det är inte min plikt eller personlighet att göra det. Istället riktar vi vår blick åt den familj som förlorade en dotter eller syster. jag har inga ord att förklara hur ledsen jag är för att nåot sådant här händer. Kom ihåg jag är inte troende, men väldigt fundersam. Jag kan se framför mig händelseförloppet. Vilka tankar som sprids? varför hände det just min pojke/tjej? Det får vi aldrig reda på, men en sak kan göras. Förklara för de andra som är i samma ålder - stå emot trycket när man kör. Kör lagligt. Kör förståndigt. Och kör med hjärnan och inte hjärtat. Ta lärdom och vi slipper samma situation igen.


Låt oss ta en tyst minut för de sörjande och alla andra där ute som får gå igenom samma förlopp.


Hampus

Äntligen har insperationen kommit åter

Då är arbetet, äntligen, igång. Boken är under konstruktion och enligt mig själv kommer den vara förhoppningsviss ute på nätet innan jul. Inget annat kan jag lova. Mycket jobb kvar. Har praktiskt tagit ändrat det mesta jämfört med det första utkastet. Så håll utskick på min blogg. Det enda jag kan berätta med säkerhet är titeln på boken "Bill Sanch och kyrkotrollkarlarna". 

Ha det så bra!

Hampus 

Växjö Universitet - en vacker miljö!

Då var en tre-årig utbildning igång på allvar. Det är ingen som helst tvekan om att Växjö är en underbar stad, men universitet är en romersk katedral. Ljuvlig.
Jag har inte skrivit på mycket länge, förutom det i skolan som måste göras - varför? Jo, jag håller på att tänka. Det låter överskattat att tänka, men i en sådan här situation så är det nog bäst. I slutet var jag väldigt trött på att skriva, eller hade jag skrivkramp. Bill och hans äventyr får vänta ett tag till, försöker få insperation av universitet och miljön jag lever i. Jag själv håller på att förändras. Nu efteråt känner jag en lättnad över mitt beslut att flytta upp hit, inte av att jag hatar någon i min närhet, tvärtom, jag saknar min familj, utan för att hitta min själ tillbaka, den som ville bli något. Ingen visste om det här - jag lovade på självaste nyårsafton att ändra min livsstil och våga ta steget ut i det verkliga livet. Bill och hans äventyr kommer snart att få fart igen och då ska ni få en extraordinär historia som inegn har sett innan, eller i alla fall jag själv.

Nu måste jag sluta.

Ha det bra

Hampus

RSS 2.0