Hjälp! Hon har Downs Syndrom Kapitel 8

Kapitel 8

Den förståndshandikappade

Maja fick ett brev från arbetsförmedlingen, som hon trodde kom från djävulen. Hon blev mer asocial och tankarna plågade henne. Läkarna har skrivit ut en del mediciner och fick som svar att hon var för frisk för att läggas in. Inget förvånade henne eftersom hon jobbade som sjuksköterska och vet reglerna, plus hur det funkar på de svenska sjukhusen i modern tid. Samhället har blivit en sjuk svulst som bara växer och växer, som aldrig kunde stoppas eftersom den blev matad med en massa lögner.

Maja visste hur systemet var utformat och fick leva i det. Hon visste någonstans att hon skulle läggas till i statistiken bland misslyckade och oförstående självmordsfall. Så såg samhället på det, oförstående. Självmordet var ett misslyckande, men varför gjorde inte politikerna något? Nej, för dem vet inte hur de ska agera. Ingen vet. Inte ens experter. Människan är det enda djuret som begår själmord, hade Maja läst någonstans, kan ha varit i ”Vetenskapens Värld”. Maja hade inte kommit till det stadiet ännu att vilja sluta leva, eller det beror på hur man ser på livet. Hon ville inte leva i den verklighet där hennes pappa befann sig i. Då återstod himlen. Om det inte blev som Maja förutsåg, att pappan även tagit över himlen.

Maja öppnade kuvertet och läste:

Hej Maja!

Vi på arbetsförmedlingen har funnit ett passande jobb till dig. Det finns en förståndshandikappad tjej, i din ålder, som behöver hjälp med det praktiska och sedan någon att prata med. Hon har haft en del personligassistenter under året eftersom hon har förändrats och blivit mer aggressiv mot dem som försökte hjälpa henne. Vi tror att du skulle passa för det här jobbet. Hör av dig till oss om vidare information.

En människa, en tjej som behöver hennes hjälp. Hur skulle hon kunna hjälpa någon annan om hon inte ens kan ta hand om sig själv. Men vad hade hon att förlora. På något sätt kunde hon inte leva i dessa demoner i all evighet och det verkade inte krävande på ett psykiskt sätt. Inga patienter som liknade hennes pappa, eller någon som liknade hennes döda mormor. Maja tog telefonen och ringde till sin arbetsförmedlare. Nästa dag skulle hon börja jobba på sin nya arbetsplats, ett ställe som kom att förändra hennes liv för all framtid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0