Tidningsartikel som är med i årets julkalender

16 årig tjej

Våldtagen


Det var när den 16 åriga tjejen skulle gå hem från en fest som hon blev överfallen av en okänd man i trettio års ålder. Han bar en mörk svart jacka och ett par lössittande jeans, har tjejen berättat i ett förhör. Det har plockat in en misstänkt som passar in på hennes beskrivning och i morgon bitti ska hon göra en gärningsmanna konfrontation. Det sägs att hon är väldigt samlad och kanske lite för lugn efter en sådan händelse. Förmodligen är hon i chock och familjen har kontaktats och de ska just nu vara hos henne. Polisen vill inte gå ut och säga hur de har kunnat gripa en man så fort på så lösa grunder. Mysteriet om den våldtagna flickan är i alla fall långt från över.

 

Om någon dag kommer hon förstå vad hon har utsatt för och då kommer den hårda biten. Bearbetning. Men framför allt kunna komma tillbaka till en normal vardag. Och lagen har hon inte heller på sin sida. Fast lagen har skärpts gällande våldtäkt finns det fortfarande män som går fria fast det skulle varit tvärtom. Domstolarna tänker inte alls på tjejerna. Hur de mår eller ens hur det någonsin kan närma sig en man utan få Flashbacks från den hemska händelsen. Om det skulle visa sig att flickan pekar ut gärningsmannen imorgon kommer en lång process.

 

Hon kommer att gå igenom ett helvete. De sägs av dem som vet: ”Livet efter våldtäkten är inte den värst utan den som fortgår under hela rättegången. Eftersom då ska man sitta inför den som har åsamkat mig det här och alla andra runt omkring och berätta hur det var när gärningsmannen våldtog mig. Hur han såg eller inte såg mig i ögonen. Hur rädd man var för att han skulle göra illa en. Och det värsta; hur man anklagar sig själv för händelsen. Jag kanske skulle tagit en längre kjol eller Jag kanske skulle druckit mindre.”


 

(Artikel ur en okänd tidning den 15 juni 2011)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Svår att läsa.2011-10-16 @ 11:45:29
Postat av: Hampus

Jag har nu ändrat det så det är lättare att läsa. Det var bra att du sa till.

2011-10-16 @ 11:49:35
Postat av: Åse Ek

Kan bli en intressant historia, det förekommer ju i verkligheten. Mycket aktuellt.

2011-10-16 @ 12:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0